• Hoe kan ik een bedrijfsinbraak voorkomen?

  Inbraken zijn moeilijk meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Inbraken zijn aan de orde van de dag en zijn soms niet te voorkomen maar kunnen ook te maken hebben met naïviteit. Dit geld voor zowel woninginbraak als bij bedrijfsterreinen. Maar wanneer je een groot bedrijf hebt, hoe houdt je dan inbrekers buiten de deur?

  beveiligingsoplossingen

  Tegenwoordig zijn criminelen op de hoogte van ve...

 • Schade herstellen na een inbraak

  Slachtoffer van een inbraak worden is nooit een pretje. Het is namelijk na een dergelijke ingrijpende gebeurtenis gedaan met uw gevoel van veilig wonen. Dit is iets waar u en uw familieleden vaak nog lang last van zullen hebben, maar er zijn ook nadelige omstandigheden die meteen na de inbraak uw aandacht nodig hebben. De meeste inbrekers komen namelijk niet zachtzinnig een huis binnen en richten behoorlijk wat schade aan in hun poging het huis te betreden. Deze schade herstellen na een inbraak is dan ook uw eerste prioriteit.

 • Kluis voor uw waardevolle spullen

  Terwijl een brandkast vooral dient om uw waardevolle spullen beschermen tegen brandschade, moet een kluis vooral uw waardevolle spullen beschermen tegen inbrekers. Natuurlijk zijn er ook veel kluizen die deze twee functies combineren. Soms spreekt men ook wel eens van een brandwerende kluis versus een inbraakwerende of braakwerende kluis.

 • Camerabewaking om uw veiligheid te garanderen

  Camera’s worden niet alleen geplaatst op openbare locaties om te veiligheid van de burger te garanderen. Camerabewaking is niet exclusief voor handelspanden en industrieën. Maar camera’s kunnen ook geplaatst worden in privéwoningen voor uw veiligheid en de bescherming van uw gezin. Als u dan het slachtoffer wordt een homejacking, een inbraak of een ...

 • Producten om de kans op inbraak aanzienlijk te verkleinen

  Inbraakpreventie werkt volgens een bepaalde logica en een aantal principes of doelstellingen. Als met deze principes wordt rekening gehouden komt men al een heel eind in de preventie van een inbraak. Zo is het logisch dat inbrekers niet houden van tijdverlies en betrapt worden. Inbraakpreventie werkt volgens drie principes: goede (preventieve) gewoonten, bouwkundige maatregelen en elektronische voorzieningen.

  Een inbraak heeft vaak zware psychologische en materiële gevolgen. Een goede inbraakverzekering nemen is ...

 • Inbraakweetjes

  Als u voor efficiënte preventie wil zorgen dan moet u weten hoe een inbreker denkt. Wij geven u een aantal inbraakweetjes mee waardoor u beter kunt anticiperen op het gedrag van inbrekers. Wanneer u succesvol aan inbraakpreventie wil doen, moet u rekening houden met volgende inbraakfeiten:

  Meer dan de helft van de inbraken vinden overdag plaats. Inbrekers zijn vooral actief overdag, tussen 6 uur ’s ochtends en 18u ’s avonds, bij voorkeur in de namiddag.

  De meeste nachtinbraken vinden ...
 • Inbraak voorkomen: Wat u zeker niet mag doen

  Inbraak voorkomen heeft veel te maken met alertheid, een aantal goede gewoontes, een paar basishandelingen, een mentaliteit. Vaak zijn het slechte gewoontes of nalatigheid die een inbraak in de hand werken. En uiteraard wil u inbrekers niet uitnodigen in uw woning. Dit zijn een aantal tips op basis van veel gemaakte fouten:

  Leg reservesleutels niet op zichtbare of voor de hand liggende plaatsen, zoals onder een bloempot, onder de deurmat of op de keukentafel. Geef ze liever aan een vertrouwenspersoon of bewaar ze in een kluis.&...

 • Inbraakpreventie: Tips voor een veilige woning

  Een inbraak is met de juiste tips goed te voorkomen. In dit artikel worden enkele tips uitgelicht om er voor te zorgen dat jouw huis doelwit wordt van diefstal.

  Tips om uw huis veilig te houden

  Alles begint bij het op slot doen van deuren, maar ook ramen. De deuren en ramen dienen van goede kwaliteit te zijn met goed deurbeslag en vervanging en onderhoud is erg belangrijk. Let hierbij vooral op de keurmerken die zijn afgegeven bijvoorbeeld politiekeurmerk.
  &l...
 • Veilig kopen op Marktplaats

  Iedereen kent Marktplaats wel, de grootste online 2dehands website van Nederland. Je kunt er van alles vinden, van TV’s tot auto’s maar ook handige vakmensen die hun diensten aanbieden kun je er vinden. Maar je kunt er ook je oude spullen zelf (vaak) gratis plaatsen om zo een zakcentje te verdienen. Marktplaats is daarom ook erg handig maar zoals met veel populaire diensten trekt het ook de verkeerde soorten mensen aan. Mensen die denken snel geld te kunnen verdienen door anderen op te lichten. In dit artikel zullen we tips geven ove...

 • Oplichting Marktplaats

  Op de grootste koop en verkoopsite van Nederland worden dagelijks mensen opgelicht. Dit is lastig tot niet te voorkomen, omdat gegevens soms niet worden vrijgegeven en u niet weet met wie u aan het handelen bent. Het kan ook zijn dat de producten die u aanschaft defect zijn of maar kort werken. Toch zijn er een aantal manieren om te checken met wie u te maken heeft, de politie helpt u hierbij. Helaas kunnen deze maatregelen het oplichten op de website niet voorkomen.

  Om wat voor oplichtingen gaat het?

  Wat vaak gebeurt is het n...
 • Oplichting via advertentiesites

  Oplichting via advertentiesites als Marktplaats, Speurders, 2ehands.be, Tweedehands.nl komt helaas nog heel geregeld voor. Het is makkelijk. Er wordt een advertentie geplaatst of op een gezocht advertentie gereageerd. Als koper maak je geld over maar de gekochte artikelen worden niet geleverd.

  Wat kun je zelf doen om dit risico te beperken?

  Als belangrijkste tip geven wij je onderstaand een overzicht hoe je verdachte advertenties/adverteerders kunt herkennen.
  Informeer altijd de verkoopsite indie...
 • Phishing

  Phishing is er in vele manieren. Mailtjes die afkomstig lijken te zijn van je bank of creditcard maatschappij met het verzoek in te loggen omdat er bijvoorbeeld beveiligingsproblemen zijn en je rekening daarom niet gebruikt kan worden. Vaak wordt er daarna ook nog tel. contact opgenomen zogenaamd door de bank. Kijk voor alle tips over phishing naar bankgegevens op de site van de Politie.nl.

  Phishing Marktplaatsaccounts: De laatste ...
 • Inbraakpreventie tijdens de vakantie: Enkele tips

  Vooral tijdens de zomervakantie gaan veel mensen voor langere tijd het huis uit om te genieten van een verdiende en ontspannende vakantie in binnen- of buitenland.

  Het is geen geheim dat inbrekers tijdens die periode nauwlettend de buurten afschuimen voor leegstaande huizen. Daarin kunnen ze namelijk ongestoord waardevolle spullen stelen zonder dat iemand hen zal betrappen.

  De volgende tips zijn een handig hulpmiddeltje om tijdens deze vakantiemaanden toch met een geruster hart op vakantie te kunnen vertrekken:
 • Bankrekeningfraude

  Er zijn vandaag de dag meer en meer jongeren die het slachtoffer worden van criminelen die door hun bankrekeningen te gebruiken hun eigen geld aan het witwassen zijn. De jongeren krijgen een financiële beloning in het vooruitzicht gesteld, waardoor ze toestemming geven om grote sommen geld tijdelijk op hun rekening te laten plaatsen. Op het moment dat de bank dit in de gaten krijgt, moeten de jongeren het vaak al verdwenen geld alsnog terug gaan betalen, waardoor ze met enorme schulden komen te zitten. Ook hangt hen een zware straf wegens f...

 • Identiteitsfraude

  Bij identiteitsfraude maakt met opzettelijk gebruik van vervalste of gestolen identiteitspapieren. Het komt er op neer dat de naam van iemand anders wordt gebruikt, of eerder wordt misbruikt om strafbare feiten te plegen, zodat de dader in kwestie er zelf mee weg zal komen en u als slachtoffer voor alles op zal draaien. Als u slachtoffer bent van identiteitsfraude, neemt u dan onmiddellijk contact met de politie op. Het kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben.

  Herkennen van identiteitsfraude

  U heeft een v...

 • Straatroof

  Bij straatroof worden uw spullen over het algemeen snel en met geweld van u afhandig gemaakt. Hierbij kunt u denken aan tasjesdieven. Vaak komen deze snel lang u heen rennen en trekken uw handtas van u af, of snijden hem van achteren open en halen er spullen uit, zonder dat u het doorheeft.


  Straatroof komt overdag voor, maar ook in de avonduren, als u voor een rood licht staat te wachten of bij een geldautomaat. Wees dus extra voorzichtig en oplettend als u nog laat op pad gaat of moet. 
Vooral jongere mensen van de ...

 • Babbeltruc

  Het komt steeds vaker voor dat oplichters bij mensen aanbellen met een smoes om zo geld van hen af te kunnen pakken, of juwelen en andere zaken afhandig te maken. Ze bellen aan als reparateur, meteropnemer, thuiszorg of iemand van de woningbouw en houden u aan de praat. Ze vragen u om een pen en zo glipt er snel een tweede persoon binnen die het huis binnen zal glippen. Deze babbeltruc gebeurt het meest aan de deur of bij pinautomaten. Het kan iedereen overkomen, deze dieven hebben zeer slimme smoezen paraat. De politie is hier heel alert op, ma...

arrow_drop_up
UA-134658047-1